
آیا آنزیم q10 بیخطر است؟ مکملهای کوآنزیم Q10 که CoQ10 نیز نامیده میشود، ممکن است برای درمان بیماریهایی مانند نارسایی احتقانی قلب و پیشگیری از میگرن مفید باشند. اکثر متخصصان مراقبتهای بهداشتی معتقدند که CoQ10 بیخطر است و عوارض جانبی کمی دارد. اما قبل از مصرف مکمل، با پزشک خود مشورت کنید.
ایمنی و عوارض جانبی
به نظر میرسد مکملهای کوآنزیم Q10 که CoQ10 نیز نامیده میشود، بیخطر هستند. در صورت مصرف طبق دستورالعمل، عوارض جانبی کمی ایجاد میکنند.
عوارض جانبی خفیف ممکن است شامل مشکلات معده مانند موارد زیر باشد:
- درد بالای معده.
- از دست دادن اشتها.
- حالت تهوع.
- اسهال.
سایر عوارض جانبی احتمالی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سرگیجه.
- مشکلات خواب.
- خستگی.
- سردرد.
- بثورات پوستی.
- تحریکپذیری.
آیا آنزیم q10 بیخطر است؟ متخصصان مراقبتهای بهداشتی هنوز تصمیم نگرفتهاند که آیا مصرف CoQ10 در دوران بارداری یا شیردهی بیخطر است یا خیر. اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، بدون تأیید پزشک از CoQ10 استفاده نکنید.
سطح CoQ10 در بدن شما با افزایش سن کاهش مییابد. افرادی که بیماریهای خاصی مانند بیماری قلبی دارند یا افرادی که داروهای کاهش کلسترول به نام استاتین مصرف میکنند، ممکن است سطح CoQ10 پایینتری داشته باشند. گوشت، ماهی و آجیل حاوی CoQ10 هستند. مقدار CoQ10 موجود در این غذاها معمولاً برای افزایش زیاد سطح CoQ10 کافی نیست.
مکملهای غذایی CoQ10 به صورت کپسول، قرصهای جویدنی و شربتهای مایع عرضه میشوند. COQ10 همچنین میتواند از طریق لولهای که در رگ قرار داده میشود، به نام داخل وریدی، تجویز شود. IV مخفف داخل وریدی است. CoQ10 ممکن است به پیشگیری یا درمان برخی از بیماریهای قلبی و همچنین سردردهای میگرنی کمک کند.
تداخلات احتمالی عبارتند از:
داروهای ضد انعقاد. کوآنزیم Q10 که CoQ10 نیز نامیده میشود، ممکن است باعث شود داروی رقیقکننده خون، وارفارین (Jantoven) به خوبی عمل نکند. این میتواند خطر لخته شدن خون را افزایش دهد. (منبع)
برای مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید