
آیا هپاتیت C ویروسی مزمن مسری است؟ هپاتیت C میتواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود. اکثر افراد مبتلا به HCV از طریق تماس مستقیم با خون حاوی ویروس به آن مبتلا میشوند.
افراد مبتلا به هپاتیت C میتوانند با استفاده مشترک از سوزن و سرنگ، ویروس را به دیگران منتقل کنند. هپاتیت C به راحتی در بین افرادی که از داروهای داخل وریدی استفاده میکنند، منتقل میشود. همچنین ممکن است، اما بسیار کمتر رایج، که HCV از طریق موارد زیر منتقل شود: به اشتراک گذاشتن تیغ با فرد مبتلا به ویروس، به اشتراک گذاشتن مسواک با فرد مبتلا به ویروس همزمان با خونریزی لثه، تماس جنسی با فرد مبتلا به ویروس
درمان هپاتیت C مزمن
رایجترین درمان برای هپاتیت C مزمن ترکیبی از داروهای ضد ویروسی بسیار فعال است که به عنوان داروهای ضد ویروسی با اثر مستقیم (DAA) شناخته میشوند. این داروها اجزای خاصی را در چرخه تکثیر HCV هدف قرار میدهند و از عفونت بیشتر جلوگیری میکنند و منجر به پاکسازی ویروس میشوند.
نمونههایی از داروهای ضد هپاتیت D عبارتند از:
- elbasvir-grazoprevir (Zepatier)
- ledipasvir-sofosbuvir (Harvoni)
- sofosbuvir-velpatasvir (Epclusa)
- sofosbuvir-velpatasvir-voxilaprevir (Vosevi)
- glecaprevir/pibrentasvir (Mavyret)
بسته به سلامت کبد و قرار گرفتن در معرض درمانهای قبلی برای عفونت HCV، ممکن است لازم باشد این داروها را از 8 تا 24 هفته مصرف کنید.
عوارض جانبی نادر هستند، اما ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- خستگی
- اضطراب
- کمخونی
- خارش
- بیخوابی
- جوش
- تشخیص
تنها راه تأیید عفونت هپاتیت C از طریق آزمایش خون است. رایجترین آزمایش، آزمایش آنتیبادی HCV است. نتیجه مثبت به این معنی است که شما در معرض ویروس قرار گرفتهاید، اما ممکن است عفونت نداشته باشید.
برای تأیید عفونت HCV، باید آزمایش بار ویروسی HCV را برای بررسی ماده ژنتیکی (RNA) انجام دهید. پزشک شما میتواند از این آزمایش برای تأیید وجود ویروس در بدن شما استفاده کند. پزشک شما همچنین میتواند آزمایش سومی را برای بررسی نوع ویروس هپاتیت C شما تجویز کند. هفت ژنوتیپ مختلف هپاتیت C وجود دارد. درمان هر نوع کمی متفاوت است.
عوارض
آیا هپاتیت C ویروسی مزمن مسری است؟ سیروز شایعترین عارضه هپاتیت C است. عوارض کمتر شایع هپاتیت C شامل نارسایی کبد و سرطان است. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۷، ۲۳.۹ درصد از افرادی که برای پیوند کبد ثبتنام کردند و ۲۷.۲ درصد از افرادی که در سال ۲۰۱۵ پیوند کبد دریافت کردند، به دلیل ابتلا به کارسینوم هپاتوسلولار، شایعترین سرطان کبد، این کار را انجام دادند.
این امر، کارسینوم هپاتوسلولار را به تشخیص اصلی برای افرادی که به دنبال پیوند کبد هستند، تبدیل کرد. سرطان کبد با بیماریهایی از جمله هپاتیت B و هپاتیت C مرتبط است. برای متقاضیان پیوند کبد مبتلا به HCV، نسبت افرادی که سرطان کبد داشتند به افرادی که نداشتند، از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۵، ۵.۶ برابر افزایش یافته است. (منبع)
برای مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید