
آنچه در هنگام مسمومیت غذایی باید بخورید : بهتر است تا زمان رفع اسهال و استفراغ از مصرف غذاهای جامد خودداری کنید. در عوض، با خوردن یا نوشیدن غذاهایی با هضم آسان که ملایم و کم چرب هستند، به رژیم غذایی عادی خود بازگردید، مانند:
- کراکر نمکی
- نان تست
- ژلاتین
- موز
- برنج
- بلغور جو دوسر
- سیب زمینی ملایم
- سبزیجات آب پز
- آب مرغ
- نوشابه بدون کافئین، مانند زنجبیل یا آبجو ریشه دار
- آب میوه های رقیق شده
- نوشیدنی های ورزشی
- از چه غذاهایی باید اجتناب کنید
برای جلوگیری از ناراحتی بیشتر معده، سعی کنید از غذاهای سخت هضم زیر اجتناب کنید، حتی اگر فکر می کنید که احساس بهتری دارید:
- محصولات لبنی به ویژه شیر و پنیر
- غذاهای چرب
- غذاهای سرخ شده
- غذاهای بسیار چاشنی
- غذاهایی که قند زیادی دارند
- غذاهای تند
همچنین از:
- کافئین
- الکل
- نیکوتین
- نحوه تشخیص مسمومیت غذایی
- پزشک ممکن است بتواند بر اساس علائم شما نوع مسمومیت غذایی را تعیین کند.
در موارد شدید، متخصصان مراقبتهای بهداشتی ممکن است آزمایشهای خون، آزمایش مدفوع و آزمایشهایی را روی غذاهایی که خوردهاید انجام دهند تا بفهمند چه چیزی مسئول مسمومیت غذایی شماست. پزشک همچنین ممکن است از آزمایش ادرار برای ارزیابی اینکه آیا بدن شما به دلیل مسمومیت غذایی دچار کم آبی شده اید یا خیر استفاده کند.
اگر برای یافتن پزشک مراقبت های اولیه به کمک نیاز دارید، ابزار FindCare ما را در اینجا بررسی کنید.
عوامل خطر مسمومیت غذایی
آنچه در هنگام مسمومیت غذایی باید بخورید : هر کسی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود. از نظر آماری، تقریباً همه افراد حداقل یک بار در زندگی خود مسمومیت غذایی را تجربه خواهند کرد.
برخی از جمعیت ها بیشتر از سایرین در معرض خطر هستند، از جمله:
- افراد دچار نقص ایمنی: هر فردی که دارای سیستم ایمنی سرکوب شده یا بیماری خودایمنی باشد ممکن است در معرض خطر بیشتری برای عفونت و عوارض ناشی از مسمومیت غذایی باشد.
- افراد باردار: افراد باردار بیشتر در معرض خطر هستند زیرا بدن آنها با تغییرات متابولیسم و سیستم گردش خون در دوران بارداری مقابله می کند.
- افراد مسن: بزرگسالان 65 ساله یا بالاتر در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به مسمومیت غذایی هستند زیرا سیستم ایمنی آنها ممکن است به سرعت به ارگانیسم های عفونی پاسخ ندهد.
- کودکان خردسال: کودکان زیر 5 سال نیز به عنوان یک جمعیت در معرض خطر در نظر گرفته می شوند زیرا سیستم ایمنی آنها به اندازه سیستم ایمنی بزرگسالان توسعه نیافته است. کودکان خردسال راحتتر تحت تأثیر کمآبی بدن ناشی از استفراغ و اسهال قرار میگیرند. (منبع)
لطفا مقالات مرتبط دیگر را مطالعه کنید