
غذاهایی که به مشکلات کیسه صفرا کمک می کنند : در حالی که برخی از غذاها به طور خاص باعث مشکلات کیسه صفرا نمی شوند، رژیم غذایی فاقد مواد مغذی ضروری مانند فیبر و ویتامین C اما سرشار از قند و چربی های ناسالم ممکن است بر سلامت کیسه صفرا تأثیر منفی بگذارد.
این می تواند شامل یک رژیم غذایی باشد که حاوی مقادیر زیادی باشد:
قندهایی مانند فروکتوز
- کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند آنهایی که از محصولات پخته شده، دسرها و شیرینی ها تهیه می شوند
- فست فود و غذاهای فوق فرآوری شده
- چربی های ناسالم به ویژه چربی های اشباع شده و چربی های ترانس که ممکن است در برخی از غذاهای سرخ شده یافت شوند.
- چربی های ترانس ممکن است با افزایش سطح تری گلیسیرید در خون، عملکرد منظم کیسه صفرا را مختل کنند. آنها همچنین ممکن است بر عملکرد کیسه صفرا تأثیر بگذارند.
اگر سنگ کیسه صفرا دارید، خوردن غذاهای پرچرب می تواند خطر عوارض دردناک ناشی از قولنج صفراوی را افزایش دهد. قولنج صفراوی زمانی اتفاق می افتد که سنگ کیسه صفرا مجرای صفراوی را مسدود می کند و می تواند باعث درد شدید شود.
چربی رژیم غذایی ممکن است باعث انقباض و تخلیه کیسه صفرا شود که در صورت داشتن سنگ کیسه صفرا می تواند آزاردهنده باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد اینکه آیا اصلاح مقدار غذاهای حاوی چربی که می خورید برای افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا مفید است یا خیر، مورد نیاز است.
رژیم غذایی کیسه صفرا بعد از جراحی
هنگام بهبودی پس از جراحی کیسه صفرا، رعایت توصیه های رژیم غذایی جراح بسیار مهم است. توصیه ها می تواند به نوع جراحی بستگی داشته باشد.
جراح شما ممکن است توصیه کند در اسرع وقت به یک رژیم غذایی منظم و متعادل بازگردید. اگر کیسه صفرا خود را برداشته اید، ممکن است در چند هفته اول پس از جراحی دچار اسهال، نفخ و گوز شوید. برخی از افراد ممکن است پس از جراحی نیاز به تغییر رژیم غذایی خود داشته باشند.
پزشک ممکن است افزایش مصرف فیبر را پس از جراحی توصیه کند. این می تواند عوارض جانبی گوارشی را کاهش دهد، در حالی که بدن شما پس از جراحی تنظیم می شود.
غذاهای با فیبر بالا می توانند شامل موارد زیر باشند:
- میوه های کامل
- سبزیجات
- نان های سبوس دار
- برنج قهوه ای
- علل مشکلات کیسه صفرا
به غیر از سنگ کیسه صفرا، مشکلات کیسه صفرا شامل کوله سیستیت (التهاب کیسه صفرا) و کلانژیت (التهاب مجاری صفراوی) است. برخی از افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا هیچ علامتی را تجربه نمی کنند. در کسانی که این کار را انجام می دهند، علائم مشکلات کیسه صفرا می تواند
شامل موارد زیر باشد:
- درد در سمت راست بالای شکم، به خصوص بعد از غذا و خوردن غذاهای چرب
- سوء هاضمه
- گاز
- نفخ
- حالت تهوع
- استفراغ
- زردی، اگر مجاری کیسه صفرا مسدود شده باشد
- تب
- ادرار چای رنگ
- مدفوع رنگ روشن
سنگ کیسه صفرا می تواند دردناک باشد. اگر به اندازه کافی بزرگ باشند، می توانند مجرای صفراوی را مسدود کرده و باعث عفونت یا مجرای پانکراس و پانکراتیت شوند. سنگ کیسه صفرا همچنین می تواند خطر التهاب کیسه صفرا و سرطان کیسه صفرا را افزایش دهد.
با گذشت زمان، برخی از این عوارض می توانند زندگی را تهدید کنند. در این موارد، برداشتن کیسه صفرا اغلب ضروری است.
غذاهایی که به مشکلات کیسه صفرا کمک می کنند : زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. افراد باردار، زنانی که از داروهای ضد بارداری هورمونی حاوی استروژن استفاده می کنند و افرادی که از درمان جایگزینی هورمونی حاوی استروژن برای علائم یائسگی استفاده می کنند، در معرض افزایش خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. سایر عوامل خطر عبارتند از:
- چاقی
- کاهش وزن سریع
- دیابت
- خوردن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده و کالری اما کم فیبر (منبع)
لطفا مقالات مرتبط دیگر را مطالعه کنید